Lara 2011. december 6.-án született a születésnapomon
Gyönyörűen fejlődött, a fejét hamar tartotta. Viszont a súlya mindig éppen a határon volt valamiért. Kb. fél évesen vettük észre, hogy valami nem ok (nem nyúlt semmiért, nem ült) a védőnő csak legyintett, hogy neki biztos több idő kell nincs semmi baja. Anyukám nem hagyott békén, hogy vigyük el dévényeshez. 10-11 hónaposan jutottunk el Dévény tornára. Ott kezdődött minden. Mondott egy genetikai betegséget, hogy arra vizsgálódjunk. Elkezdtünk járni a fejlődésneurológiára, genetikára, korai fejlesztőbe, TSMT. 9 hónapot kellett várni a genetikai eredménye ami negativ lett. Közben a Dévénynek hála kb a 0-ról fél év alatt megtanult járni. Minden mozgásformát megtanult. Nagyon, nagyon hálás vagyok ezért a dévényesünknek!
Nagyon sok helyen voltunk vizsgálaton, senki nem tudja még a mai napig megmondani, hogy mi lehet a baj. Eeg, hallásvizsgálat, 7 genetika, koponya MR mind negatív.
Nagyon kevés szót használ. A szobatisztaság is egy kínlódás volt, 5 éves korára sikerült kb. Ha én nem vagyok kemény és nem erőltetem, akkor lehet még ma is pelusozni kell.
Most 4.osztàlyos, nagyon szeret iskolába menni.
Most volt 1 éves az egészséges kishúga. Imádják egymást viszont Lara sokszor undok vele (meghúzza a haját, csipkedi).